+31 6 31942194 ikwil@ookvandaag.online

Bericht van de founder

Verandering beweegt zich vooruit, niet achteruit.

Werken op afstand is in korte tijd normaal geworden. Mensen hebben minder redenen om dagelijks in de auto, trein of vliegtuig te stappen.

 Voor menig business is dit ronduit slecht nieuws want vervoermaatschappijen, restaurants, zalencentra en/of hotelketens halen het grootste deel van hun winst uit de zakelijke reiziger. Maar kom jij bijvoorbeeld nog bij Van de Valk om te gaan overleggen met je klant?

Nee, zeker niet hoor ik je zeggen. Sterker nog als je daar nu komt, zoals ik deze week, dan is het erg stil en vol met coronaregels. Die regels zijn overigens terecht hoor want wij Nederlanders willen altijd onze vrijheid behouden. Ondanks dat de corona besmettingen pijlsnel omhoogschieten. Ik vind dat erg zorgelijk en niet slim als samenleving.

Maar terug naar het momentum van nu. Zoals ik mijn verhaal begon: Verandering beweegt zich vooruit, niet achteruit. Laten we daarop focussen voor nu. Hoe kun jij een stap vooruit maken en een stip, genaamd ‘Ready to reconnect your business’, zetten aan de horizon ? Wat ik hiermee bedoel te zeggen is dat er tal van -online- tools beschikbaar zijn om weer in contact te komen met jouw klanten en het vinden van leads. Dus op je offline handen zitten blijven is helemaal niet nodig in deze tijd. En verwachten dat we snel terug gaan naar de situatie zoals die was eind 2019 is, mijn inziens, een natte droom.

Waar kun je vandaag al mee aan de slag? Neem bijvoorbeeld Linkedin. Hierin kun je prachtige campagnes opzetten en zo belangstellende laten landen op een speciale actie-pagina van jouw onderneming. Of je 2-wekelijks Instagram bericht simpelweg koppelen aan jouw blog page. Maar er is nog veel meer -online- mogelijk heb ik deze zomer ontdekt. Daarvan kun jij profiteren als trainer, coach, facilitator, workshop-begeleider, sales of als ondernemer.

Wij kunnen jullie ondersteunen met het online brengen van jullie business. Denk aan (sales)(product) trainingen, workshops, intakes, kick-offs, keynotes, webinars, sales pitches, werksessies en nog meer. Eerste vraag van mij aan jullie is dan: “Is dat gelijk gebleven aan de wijze waarop je dat deed eind 2019?” Hoogstwaarschijnlijk niet, alles zit waarschijnlijk ‘flink in de slop’ vanwege de corona beperkingen. En dat zou helaas nog wel zo blijven in de komende 6 maanden. Maar er zijn gelukkig alternatieve mogelijkheden om jouw doelgroepen te bereiken !

In de afgelopen maanden heb ikzelf aan den lijve ondervonden wat er allemaal –online- mogelijk was. Ik was positief verbaasd en dacht zelfs ‘onder welke -offline- steen’ heb ik gelegen in de afgelopen 2 jaar? Gedurende de zomermaanden ben ik gaan experimenteren met menig -online- tool. Schrijf maar even mee Miro, Mural, Teams, Mentimeter, Marvel, Loom, Zoom, Calendly, Trello, Basecamp, etc. Hoeveel hiervan kende jij? Of heb je al ingezet binnen je dagelijkse day-to-day business?

Ikzelf heb bijvoorbeeld, met hulp van Miro, al mijn trainingen omgezet naar een online/offline varianten geïntegreerd met Zoom. Ik ontdekte gaandeweg ook nog eens nieuwe verdien- en businessmodellen. Mijn netwerk zag dit alles met steeds groter wordende ogen en beoordeelde het met een ‘Wow’ uitspraak. Dat bedoel ik nou met veranderingen bewegen je vooruit, niet achteruit !

Mijn opgedane kennis en kunde ga ik in de komende maanden met jullie delen. Oa. via webinars, blogs, nieuwsbrieven en korte trainingen. En ja, ik toon jullie graag mijn boards in Miro. Waarom ik dit doe? Omdat ik wil bereiken dat jij, als ondernemer, in korte tijd weer kunt zeggen “I’m ready to reconnect my business” !

 

Het gaat u goed in deze ronduit enerverende tijd,

Robert Rietveld MSc

FD, 26 Sep ’20

“Ik wil het verleden, het heden en de toekomst combineren”

Daniel Arsham, (kunstenaar)

Get In Touch

bezoekadres: Maanderpoort 41, 6711 AC EDE +31 (0) 6 3194 2194 ikwil@ookvandaag.online